Seminaret: fashionFORWARD nov 2011

Nær 200 deltakere fikk med seg seminaret fashionFORWARDpå Stratos i Oslo 3. november 2011. Kunnskap, kompetanseheving og inspirasjon stod i fokus med foredrag fra driftige, innovative og suksessrike personer i den internasjonale motescenen. Felles for alle foredragsholderne var en unik teft for samfunnstendenser, mote og trender. 

Matt Hiscock, internasjonal salgssjef i ASOS.com, på fashionForward

Seminaret tok for seg emner som forbrukeradferd og kundens behov, ulike eksponeringsplattformer, ny kommunikasjon, netthandel og forskjellige tilnærminger til konseptbygging. Og ikke minst ble temaene  belyst gjennom gode eksempler og caser fra foredragsholderne og deres virksomheter.

Stefan Sigel, gründer av NOT JUST A LABEL, på talerstolen på fashionFORWARD

Internasjonale navn fra Danmark, Sverige, England og Norge stod på talerstolen: multitalentet Henrik Vibskov (dk), Hedda Høiness fra Sukker design (no), Mie Nielsen og Caroline Hansen fra designagenten Femmes Regionales (dk), gründer Stefan Siegel fra NOT JUST A LABEL (it/uk), redaktør David Hellqvist fra Dazed Digital (se/uk) og internasjonal salgssjef i nettgiganten ASOS.com, Matt Hiscock (uk). Line-upen var med andre ord foredragsholdere med en sterk gjennomføringsevne og fremtidsrettede visjoner .

David Hellqvist fra Dazed Digital

Mie Nielsen og Caroline Hansen fra Femmes Regionales på fashionforward

Henrik Vibskov mottok Torsten og Wanja Söderberg-prisen dagen etter fashionFORWARD. NRK fikk noen ord med den travle designeren før han dro videre til prisutdeling i Gøteborg.

Designer, multitalent og gründer Henrik Vibskov på fashionForward

Nær 200 personer fra  mote-, media og livsstilbransjen deltokpå seminaret og bidro til at dette ble et vellykket og fruktbart arrangement.

I tillegg til virksomheter fra hele Norge, var også representanter fra Latvia og Sverige tilstede. For selv om foredragene stod i fokus, var det muligheter for dialog og  knytte kontakter med andre deltakere.

- Seminaret var svært interessant og perspektivutvidende, særlig det som omhandlet formidling av mote på de digitale plattformene, forteller Elisabeth Skjervum Hole, redaktør for Personae, til Norwegian Fashion Institute (NFI). - Her var det ny informasjon og overraskende elementer. Flere uttalelser og referat fra seminaret på NFI sine nettsider.

Konferansier og foredragsholder Hedda Høiness på fashionForward

Tusen takk til Norwegian Fashion Institute for godt samarbeid. Tusen takk til alle sponsorer og samarbeidspartnere som bidro til arrangementet: designbyrået SukkerSoFI – School of Fashion Industry, United Bakeries, Hotel Havana, Scandic Hotel Vulkan, Salma, Ingunn Birkeland som dekorerte scenen og Stratos.

En ekstra stor takk til studentene fra SoFI – School of Fashion Industry, som hjalp til med forberedelser og gjennomføring av arrangementet.

Publikum på fashionFORWARD

 

Ta en titt på filmen fra seminaret: 

Fashion FORWARD @ Stratos, Nov 2011 Oslo av Norwegian Fashion Institute på Vimeo.

 

Prosjektnavn: fashionFORWARD

Dato og sted: 3 november 2011, Stratos (Oslo)

Eier: Norwegian Fashion Institute

Booking og prosjektleder: fashionFokus

Film og foto: Norwegian Fashion Institute (Rut Helen Gjævert)

Musikk: Andrea Dahle – «For so long»